Ismét forgalommal szembe hajtott egy sofőr az M30-as autópályán

2021. november 7. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

November 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett egy kistehergépjárműről, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt, írja a police.hu. A rendőrök azonnal a jelzett helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet. Később sikerült azonosítani a gépjárművet, amely egy encsi vállalkozás tulajdonában állt.

A délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon megjelent a gépjárművet vezető sofőr. A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán, úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról. Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái rögzítették, ahogy 2021. október 30-án kora reggel egy 82 éves kazincbarcikai hölgy az M30-as autópályán először szabályosan haladt, majd meggondolta magát és megfordult, utána nagy sebességgel a forgalommal szemben vezetett egészen Halmajig. Nem sokkal később egy 59 éves encsi nő szintén a forgalommal szemben közlekedett az M30-ason a 64-es kilométerszelvény térségében. Ő ráadásul kétszer is megfordult a pályán, mire sikerült lehajtania.

Kollégánk a helyszínen eredt a nyomába a rejtélynek, miért fordul elő ilyen gyakran ez a típusú szabálytalanság a nemrég átadott autópályaszakaszon. A megfejtés: gyakorlatlanság, felkészületlenség, és pszichológiai okok. A cikket itt olvashatják >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!