Lázár János nem mondott le, továbbra is ő a Magyar Tenisz Szövetség elnöke

2022. június 1. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) keddi közgyűlésén nem mondott le elnöki tisztségéről Lázár János, a frissen kinevezett építési és beruházási ügyekért felelős miniszter, írja a Blikk.

Bár sokan számíthattak arra, hogy Lázár időhiányra hivatkozva bejelenti lemondását, ez nem történt meg, továbbra is ő vezeti a szövetséget. A Blikk kérdésére, hogy meddig marad a szövetség élén, bírja-e majd a két munkakört együtt, Lázár annyit válaszolt: „Nagy a kísértés.”

Lázár 2020-ban lett a szervezet vezetője, és rögtön szorgos munkába kezdett. Volt mit rendbe tenni, az előző, Szűcs Lajos fideszes képviselő vezette elnökség több mint 4 milliárd forint hiányt halmozott fel. Lázár feljelentéseket tett, új szakmai és fejlesztési igazgatót nevezett ki, tornákat mondott le, és persze folyamatosan pénzt kért a kormánytól, hogy egyenesbe tudja hozni a szövetség pénzügyeit.

A közgyűlésen Lázár azt mondta az MTI szerint, hogy csődközeli állapotban vette át a szövetséget, de 4,9 milliárd forintból konszolidálta a helyzetet. Arról is beszámolt, hogy az eredetileg kiszabott 52 millió dollár helyett csak 12 millió dollár büntetést kellett fizetni a szövetségnek a tavaly elmaradt Billie Jean King-kupa-döntő miatt. Lázár azt mondta, hogy több mint 20 milliárd forintot takarított meg a magyar adófizetőknek.

A koronavírus-járvány ideje alatt a teniszszövetséget sem kerülték el a gyanús ügyek. 2021-ben a Semmelweis Egyetem nevében hamis PCR-teszteket állítottak ki a nemzetközi versenyeken induló magyar teniszezőknek, a visszaélésben a szövetség sportolói, edzői és munkavállalói lehettek érintettek. Az MTSZ ebben az ügyben is feljelentést tett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!