Lázár János letárgyalta Orbánnal, hogy ne hozzá kerüljön Paks II.

2022. május 19. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Sokáig tartotta magát a pletyka, miszerint Lázár Jánoshoz kerül a paksi bővítés felügyelete az új kormányban. Nem így lett, Lázárból építési és beruházási miniszter lesz, Paks II. pedig a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztériumnál kötött ki. A 30 milliós végkielégítéssel távozó Süli János egykori paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter is a KKM-nél dolgozik tovább.

A kormányba négy év kihagyás után visszatérő Lázár a csütörtöki bizottsági meghallgatása után azt mondta a 444-nek, hogy:

külön tárgyalt Orbán Viktorral arról, hogy ne hozzá kerüljön Paks II.

Lázár korábban úgy nyilatkozott, hogy nem fog kormányzati pozíciót vállalni, de Orbán érvei meggyőzték, miután felkérte a feladatra. Egy másik újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy azért nem az ő tárcájához tartozik a paksi bővítés, mert egy olyan kiemelt beruházás, ahol még számos nyitott kérdés van. Még engedélyeztetés alatt áll, nem kezdődött el az építkezés.

Lázárhoz került viszont a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság és a Budapest Fejlesztési Központ is, amelyek addig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséghez tartoztak.

A Lázár Jánosról készült portrénkat itt olvashatja:

Az ember, akire négy év után újra rámosolygott Orbán Viktor

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!