Lázár az új kormányzati pozíciójáról: Országépítésre mindig vállalkozom

2022. május 12. – 22:42

frissítve

Lázár az új kormányzati pozíciójáról: Országépítésre mindig vállalkozom
Lázár János nyilatkozik a sajtónak a lakossági fórum előtt – Fotó: Lázár János / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötödik Orbán-kormányban betöltött szerepéről kérdezte Lázár Jánost a csütörtök esti hódmezővásárhelyi lakossági fórum előtt a hvg.hu. Az egykori kancelláriaminiszter sejtelmesen csak annyit válaszolt a lehetséges kormányzati pozícióját firtató kérdésekre, hogy:

„országépítésre mindig vállalkozom.”

Ezenkívül nem árult el részleteket konkrét pozíciójáról és feladatköréről, mondván, a kormányalakításról szóló bejelentést a miniszterelnök teszi majd meg. Annyit azért megjegyzett, hogy „én bármilyen munkát, a legkisebb munkát is nagy alázattal végzem”. Lázár az előző ciklusban nem volt tagja Orbán Viktor kormányának.

Az Atv.hu értesülései szerint Lázár János egy építésügyi központú minisztériumot vezethet az új kormányban. Talán erre utalhatott az országépítés említésével. Korábban arról szóltak a pletykák, hogy a paksi bővítés menedzselését bízza rá Orbán.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerdán jelentette be a következő kormány valószínűsíthető – bár vélhetően nem teljes – miniszteri névsorát. Orbán Viktor aznap folytatott megbeszélést a leendő kormánytagokkal a Karmelitában. A tanácskozáson:

Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass