30 milliós végkielégítést kap a két távozó tárca nélküli miniszter

2022. május 17. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötödik Orbán-kormányban sem Süli János, sem Mager Andrea nem kapott helyett, cserébe 30 milliós végkielégítést kapnak az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül. Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter volt 2017 óta, míg Mager Andrea állami vagyonért felelt tárca nélküli miniszterként dolgozott négy éven keresztül. Mindkét pozíció jogutód nélkül szűnik meg.

A 24.hu cikke szerint még egyetlen távozó kormánytag sem kapott ekkora végkielégítést korábban. Mindketten 5 millió forintot kerestek havonta miniszterként, fizetésüket 2018-ban emelték meg 1,1 millióról.

A szintén távozó Kásler Miklós Emmi-miniszternek és Benkő Tibor honvédelmi miniszternek 11,9 millió forint végkielégítés jár az 1 millió 979 ezres miniszteri fizetésük után.

Az új kormány összetételéről itt írtunk.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom