Hadházy bojkottálja az alakuló ülést, a Momentum kivonul

2022. május 2. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából dél körül teszik le majd a képviselők az esküt. A 199 képviselőből várhatóan egyedül Hadházy Ákos nem megy be a parlamentbe, mert azt mondta, nem akarja díszellenzékként legitimálni a rendszert.

A Momentum képviselői korábban öt feltételt szabtak ahhoz, hogy részt vegyenek az alakuló ülésen. Ezeket nem teljesítette a Fidesz, ám később némileg visszakoztak a momentumosok, miután kiderült, hogy akár hónapig nem tehetik le az esküt, ha most kihagyják, addig pedig komoly forrásoktól és képviselői jogosítványoktól esnének el. Csütörtök este bejelentették: a Momentum képviselői részt vesznek az alakuló ülésen, ám az eskütétel után kivonulnak a teremből, és az ülés érdemi részét bojkottálják. Amellett ugyanakkor kitartottak, hogy nem vállalnak parlamenti tisztségeket. Hadházy Ákos szerint tragikusan döntött a Momentum, a zuglói képviselő várhatóan nem is ül be ezután a párt frakciójába.

A többi párt jelezte, hogy részt vesznek az alakuló ülésen, és leteszik az esküt. A DK szerint az emberek arculcsapása lenne, ha megtagadnák a parlamenti képviseletüket, a Jobbiknál pedig úgy gondolják, éppen azzal asszisztálna az ellenzék Orbán túlhatalmához, ha távol maradnának a parlamenti munkától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!