Schadl–Völner-ügy: Nem adja ki a végrehajtói kar cége, mennyiért adták el irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének

2022. február 28. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

Kudarcba fulladt Hadházy Ákos próbálkozása, hogy kiderítse, mennyiért vette meg Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám a bírósági végrehajtói kar (MBVK) Szegedi úti irodaházát – írja a 444.hu. A független képviselő reggeli Facebook-posztjában azt írja, hogy a végrehajtói kar korábban azzal utasította el a képviselő érdeklődését, hogy az adatok nem náluk vannak, hanem a Városliget-Ház 13 Zrt.-nél, hivatalosan ugyanis ez a cég vált meg az ingatlantól. Hadházy Ákos azt állítja, hogy hiába fordult a Városliget-Ház 13 Zrt.-hez, azt a választ kapta, hogy nem érvényes rájuk a közadatokra vonatkozó törvény.

(...) ők természetesen egy közfeladatot ellátó szervezet (a Végrehajtói Kar) tulajdonában álló cég, így a tranzakció részletei közérdekűek. Perelni lehetne, akkor esetleg egy-két év múlva megtudhatnánk a részleteket. Ennél gyorsabb, ha egy hónap múlva megnyerjük a választást, akkor azonnal utána fogunk tudni nézni a dolognak

írja Hadházy.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték. A Pécsi Tudományegyetem a napokban zárta le az ehhez kapcsolódó vizsgálatát, amelynek az lett az eredménye, hogy

a belső vizsgálat által feltárt adatok alapján nem volt megállapítható egyetemi vizsgákkal kapcsolatos visszaélés vagy egyéb szabálytalanság.

Ahogyan arról korábban részletesen írtunk, Nagy Ádámnak, Rogán kabinetfőnökének a cége vette meg a Völner-botrány középpontjában álló Magyar Végrehajtói Kar irodaházát, és bár Nagy cégének 2020-ban csak 33 milliós bevétele volt, mégis sikerült megszerezniük az 1800 négyzetméteres irodaházat. Azt állítják, nyílt pályázaton indultak, és kölcsönből vásárolták meg a nagy értékű ingatlant.

Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet legutóbb ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!