A Mol-vezér unokaöccse, Esztergom polgármestere váltja Völner Pált a Fidesz választókerületi elnöki posztján

2022. február 14. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere – Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának unokaöccse – váltotta Völner Pált a Fidesz választókerületi elnöki posztján – írja a 24.hu. Hernádi Ádám lett tehát Komárom 2. számú választókerületének fideszes elnöke.

Egyébként Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere lesz a kormánypárti jelölt Komárom-Esztergom megye 2. választókerületében (Esztergomban és térségében), ahol az elmúlt két választáson a fideszes Völner Pál nyert. Erős korábban Kassai Viktor partjelzőjeként vált ismertté a focipályákról, a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben ő volt Kassai egyik asszisztense. A jobbikos Nunkovics Tibor lesz Erős ellenfele az április 3-i választáson.

A korrupciós ügybe belebukó Völner Pál miniszterhelyettes annyira be volt ágyazva a választókerületébe, hogy még az ott élő kormánypárti szimpatizánsok sem gondolják, hogy könnyen lehet pótolni. Nem minden fideszes hiszi el, amivel a Legfőbb Ügyészség gyanúsítja a politikust, ugyanakkor többen csalódottak. Találkoztunk olyannal is, aki Orbán Viktor és Gattyán György között vacillál. Nyergesújfalun, Dorogon és Esztergomban járt videós stábunk:

A Völner–Schadl-ügy

A Völner-Schadl-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó. Völner lemondott államtitkári posztjáról, egy héttel később felfüggesztették a mentelmi jogát, és önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Schadl 2016 és 2020 között legalább húsz ingatlant vásárolt, ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. Schadl legalább két V. kerületi üzlethelyiséget is megszerzett az önkormányzattól. Először csak egy Városház utcai ingatlanról lehetett tudni, de az Rtl.hu információi szerint egy szomszédos, 49 négyzetméteres üzlethelyiséget is eladtak neki 19 millió forintért. Az ingatlaneladások módjáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!