Hét kilométeren át ment szembe a forgalommal egy kamionos az M0-son

2022. február 7. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Hét kilométeren át ment szembe a forgalommal egy kamion február 4-én, péntek hajnalban az M0-s autóút Alacska és Gyál közötti szakaszán – írja Instagram-oldalán a Magyar Közút.

A kamionos az alacskai pihenőhelyről fordult ki szabálytalanul, ami után hét kilométeren át haladt az M0-s és az M5-ös autópálya csomópontjáig, ahol indexelve ráfordult az M5-ös autópályára. A rendőrség nyomozást indított a szabálytalanul és veszélyesen közlekedő sofőr ellen. „Szerencsére nem történt baleset, ez a többi közlekedőnek is köszönhető, akik figyeltek és lehúzódtak a belső sávban feléjük tartó kamion elől, többen is villogtak rá, de ez nem hatotta meg, és ugyanúgy ment tovább” – írja a közút.

Havonta egy-kettő mindig akad

A forgalomhoz képest elenyésző, de mégis látványos, hogy szinte minden hónapban akad egy-két autós vagy kamionos, akik a számos nyilvánvaló jel ellenére felhajtanak az autópályára a forgalommal szemben. A veszélyes és felelőtlen művelet pszichológiai hátteréről itt olvashat bővebben.

Ha szokott autót vezetni, akkor hasznos lehet sorra venni az alábbi pontokat, amelyek segítségével elkerülheti, hogy a menetiránnyal szemben hajtson fel az autópályára:

  • A behajtani tilos (piros kör, benne egy fehér vízszintes csík) tábla ellenére hajtanak be a felvezetőnek vélt útra. (A le- és felvezetők általában egymás mellett vannak, válassza azt, amelyik távolabb van öntől a kanyarodás megkezdésekor, ezt egy kék színű, kör alakú tábla is jelzi, benne egy fehér nyíllal, amely épp arra mutat, amelyre önnek fel kellene kanyarodnia.)
  • Ha a felvezetőnek vélt út nem jobbra, hanem balra kanyarodik, ön minden bizonnyal a menetiránnyal szemben halad az autópálya felé.
  • Ha kiért az autópályára, és a védősávon túl az autópálya másik oldala öntől jobbra esik, ön garantáltan a forgalommal szemben közlekedik!
  • Ha mindezekre sem figyel fel, úgy a szemből érkező autók esetén mindenképpen fogjon gyanút, ne áltassa magát azzal, hogy a többiek mennek rossz irányba!
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!