Karácsony azt ígéri, bemutatja azokat a fideszes figurákat, akik a Városháza-ügyben asszisztáltak a „hazug, lejárató kampányhoz”

2021. december 1. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdte a munkáját a Városháza-ügyben felállított fővárosi vizsgálóbizottság, és egy csomó dokumentumot kaptak. A fővárosi vagyonkezelő szerdán elküldte a bizottságnak az elmúlt két év ingatlanértékesítéseinek teljes dokumentációját – erről Karácsony Gergely számolt be a Facebook-oldalán. Az iratokat pár kivétellel nyilvánosságra is hozták, ezen a linken kereshető. Van köztük értékbecslés, pályázati anyag, bontási jegyzőkönyv, adásvételi szerződés és birtokbaadási jegyzőkönyv is.

„Az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van” – írja a főpolgármester. Több hét tagadás és magyarázkodás után nagyon úgy tűnik, ellentámadásba lendül.

„Ideje bemutatni ennek a kamuügynek a kreálóit, azokat a fideszes és Fidesz-közeli figurákat, akik közül a városvezetés egyet sem ismer, velük soha nem tárgyalt, ám ők mégis asszisztáltak egy hazug lejárató kampányhoz”

– írja a bejegyzésben, hozzátéve, hamarosan jönnek a részletek.

A megosztott grafika azonban árulkodó: a megrendelőnek titulált Orbán és Putyin mellett feltűnik Rogán Antal, Gansperger Gyula, Kocsis Máté, Budai Gyula, Berki Zsolt, Rahimkulovék és Zentai Péter is.

A hetek óta tartó szivárogtatási ügy immár két, egymással összefüggő, de kommunikációban mégis különváló szálon zajlik:

  1. el akarták-e adni a Városházát, és
  2. van-e korrupciós-jutalékos rendszer az önkormányzatnál?

Ide kattintva olvashatja bele magát az ügybe. Bajnai Gordon szerepéről ebben a cikkben írtunk, míg Gansperger Gyuláról és Berki Zsoltról itt és itt talál további cikkeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!