Jogszerűen nevezte gengszternek Tóth Csabát Fekete-Győr András

2021. november 20. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Beperelte Fekete-Győr Andrást Tóth Csaba, miután a Momentum volt miniszterelnök-jelöltje a Szabad Európa Rádiónak adott interjúban

gengszternek nevezte a szocialista országgyűlési képviselőt.

„A bíróság már elsőfokon megállapította, hogy jogosan neveztem Tóth Csabát gengszternek és ezt az álláspontot fogadta el a másodfokon eljáró bírói fórum is, aminek határozatát a minap kaptam kézhez” – számolt be a fejleményekről szombaton Facebook-oldalán a Momentum volt elnöke.

Korábban Mészáros Lőrinc is beperelte Fekete-Győrt, mert többször is bűnözőnek nevezte az ország leggazdagabb emberét. A bíróság azonban abban az esetben is elutasította a keresetet, sőt, azt is kimondta, hogy Mészárosnak közszereplőként többet kell tűrnie.

Az MSZP zuglói politikusa sem először citálta bíróság elé a Momentum volt elnökét. Fekete-Győr András még tavaly szeptemberben nyilatkozott úgy az ATV-ben, hogy garancia kell arra, hogy az ellenzék közös listáján ne szerepeljenek olyan jelöltek, „akik az elmúlt harminc évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy olyan mértékű csalásban, lopásban vettek részt”. Példaként Tóth Csabát hozta fel, akiről azt mondta, hogy nem szeretné a közös listán, a parlamentben vagy más politikai intézmény közelében látni. A bíróság abban az ügyben is elutasította Tóth keresetét, így meg sem indult a per.

Fekete-Győr az előválasztási kampány során többször is támadta Tóth Csabát, és a Momentum az ellenzéki megtisztulás jegyében Hadházy Ákost indította el Zuglóban az MSZP elmúlt két választáson győztes jelöltje ellen. Miután Karácsony és több párt is kihátrált mögüle, Tóth visszalépett az előválasztástól. A szavazatokat ettől függetlenül a zuglói választókerületekben is megszámolták, és kiderült, hogy Hadházy nagyot nyert.

A Momentum volt miniszterelnök-jelöltje szerint a Momentum kezdeményezésére és „Hadházy Ákos elképesztő kitartásának köszönhetően” sikerült megszabadulnia az ellenzéknek Tóth Csabától. „Így egy nagymértékben megújult és megtisztult ellenzék indulhat harcba az Orbán-rendszerrel szemben tavasszal” – írja Fekete-Győr.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!