Hadházy Ákos ellenfél nélkül vitte Zuglót

2021. szeptember 30. – 12:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredményhirdetés előtt már lehetett tudni, hogy Hadházy nyer, de azt nem, hogy mennyivel. Nos, nagyon sokkal: négyszer több voksot kapott az időközben visszalépett Tóth Csabánál.

Miután Tóth Csaba, az MSZP jelenlegi országgyűlési képviselője visszalépett, az nem volt kérdés, hogy a Budapest 8-as választókerületben Hadházy Ákos, a Momentum – az MMM, Civil Zugló Egyesület – által támogatott jelöltje lesz 2022-ben a közös képviselőjelölt.

Nagy kérdés volt azonban, hogy Hadházy milyen eredményt ért el, hiszen a hírek szerint országosan a második legnagyobb arányú részvétel Zuglóban volt az előválasztás első fordulójában. Végül

  • Hadházy Ákos 11 070,
  • Tóth Csaba pedig 2644

voksot kapott, azaz Hadházy gyakorlatilag tönkreverte volna Tóthot akkor is, ha nem lép vissza. Mindez azt jelenti, hogy Hahdázy magabiztosan indulhat Zuglóban 2022-ben.

A legerősebb ellenzéki bástyának számító Zuglóban a kampány végére teljesen felborult az eredeti felállás. Mivel a kampány végnapjaiban az MSZP-s Tóth Csaba visszalépett a jelöltségtől, a választókerületben egyetlen jelölt maradt, a Momentum támogatottja, Hadházy Ákos, így ő is nyerte az előválasztást.

A kemény előválasztási háborút ebben a videóban mutattuk be.

A Momentum jelöltje, Hadházy Ákos, akinek a neve egybeforrt a korrupcióellenes küzdelemmel, eredetileg azzal az MSZP-s Tóth Csabával állt szemben, akit az ellenzék köreiben is sokan korruptnak tartanak, viszont kétszer is megválasztották a kerületben. A Tóth Csaba-jelenségről gyorstalpalónkban olvashat bővebben.

Hadházy Ákos aláírásgyűjtése az Örs Vezér téren augusztus 23-án – Fotó: Huszti István / Telex
Hadházy Ákos aláírásgyűjtése az Örs Vezér téren augusztus 23-án – Fotó: Huszti István / Telex

Karácsony Gergely volt az első, aki a miniszterelnök-jelöltek vitáján kifarolt Tóth mögül, utána jöttek sorban a többiek: a Párbeszéd, a DK és a Jobbik is jelezte, hogy visszavonják helyben a szocialista jelölt támogatását. Egyedül az MSZP tartott ki mellette. A vége az lett, hogy Tóth sajtótájékoztatót hívott össze hétfő délutánra, és ott bejelentette a visszalépését, mondván nem volt módja védekezni az őt ért támadások ellen, és sérelmezte, hogy nem álltak ki mellette az övéi.

A független országgyűlési képviselő Hadházy egyébként Szekszárdon él, Zuglóhoz csak az köti, hogy egyetemistaként ott lakott öt évet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!