Dobrev Klára kitart a DK offshore-gyanúba keveredett jelöltje mellett

2021. szeptember 27. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz.” Rövidre zárta a választ Dobrev Klára a 24.hu-nak adott interjúban, amelyben arról is kérdezték, hogy mit szól a DK székesfehérvári jelöltjének offshore-ügyéhez.

A Válasz Online derítette ki múlt héten, hogy Ráczné Földi Judit aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. Mindez azért lehet kellemetlen számára, mert ő is aláírta azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben az előválasztáson induló jelöltek kijelentették, hogy nincs offshore cég a tulajdonukban.

Dobrev Klára és Ráczné Földi Judit Székesfehérváron – Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala
Dobrev Klára és Ráczné Földi Judit Székesfehérváron – Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

Azóta az offshore cég több hivatalos dokumentuma is napvilágot látott, amelyen Ráczné Földi Judit neve és aláírása szerepel, mint ahogy a szlovák cégnyilvántartásban is az ő neve szerepel a cég képviselőjeként.

A Telexnek mégis tagadta a DK politikusa, hogy bármi köze lenne a megnevezett céghez.

Azt se tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba, de abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről az vállalkozásról. Szerinte ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, és azt ígérte, feljelentést tesz a Válasz Online ellen.

Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelöltek pénteki vitáján is megemlítette Ráczné ügyét, majd másnap Facebook-on kérte DK-t, hogy tegyék világossá az álláspontjukat, mint ahogy ő is visszavonta támogatását Tóth Csabától.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke vasárnap Facebook-posztban vágott vissza Karácsonynak. Szerinte napok óta gyalázzák a nagy nyilvánosság előtt a DK jelöltjét. „Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát” – fogalmazott Vadai. „Ha bebizonyosodik, hogy hazug módon vádolták Juditot, akkor ugye ugyanakkora nyilvánosság mellett fogsz bocsánatot kérni, mint amekkora előtt vádoltad őt és hirdettél vizsgálat nélkül is ítéletet” – írja az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltjének. Az említett dokumentumokat azonban nem hozták nyilvánosságra eddig.

Dobrev elhiszi a Jobbik ózdi jelöltjének, hogy csak integet a képen

Az elmúlt napokban szintén nagy port kevert ellenzéki oldalon az a fotó, amely a Jobbik ózdi képviselőjelöltjéről került elő. Farkas Péter Barnabás kézmozdulata kísértetiesen hasonlít a náci karlendítésre, a Jobbik politikusa ugyanakkor azt állítja, csak integetett társainak.

Az őt támogató Momentum és LMP kihátrált mögüle, a DK azonban eddig nem nyilatkozott az ügyben. A Telex múlt hét közepe óta többször is kereste a párt sajtóosztályát ezzel kapcsolatban, de nem válaszoltak a kérdésünkre.

Dobrev Klára a 24.hu-nak adott interjúban azt mondja, elhiszi a Jobbik ózdi jelöltjének, hogy csak integetett azon a képen.

„Tény, hogy egyes jelöltek múltjában találni olyasmit, amitől felszisszenünk. De nekem az a fontos, hogy minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál.

Amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, én hiszek abban, hogy ezt komolyan is gondolják. És eddig nem kellett egyetlen egy jelöltben sem csalódni, az értéknyilatkozatok aláírása óta egyikük sem követett el semmit, ami a vállaltakkal ellentétes lenne”

– fogalmazott ezzel kapcsolatban a DK miniszterelnök-jelöltje. A legjobb családban is előfordul szerinte civakodás, de az a lényeg, hogy ez ne vezessen szakításhoz.

Dobrev szerint azért is jó az előválasztás, hogy most jöjjön elő mindenkiről minden. „Amit a riválisok most előhoznak a másik párt jelöltjéről, az a választási kampányban már senkit nem ér meglepetésként. Úgyhogy, azt hiszem, én inkább örülök ennek, a választók így ezeknek az információknak a birtokában dönthetnek” – mondta az interjúban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!