Offshore cég képviselőjeként szerepel a nyilvántartásban a DK székesfehérvári jelöltje, tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá

2021. szeptember 23. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy USA-ban bejegyzett offshore cég képviselőjeként tűnt fel a DK székesfehérvári képviselőjelöltje a szlovák cégnyilvántartásban. Ráczné Földi Judit ugyanakkor tagadja, hogy bármi köze lenne ehhez a vállalkozáshoz.

A Válasz Online derítette ki, hogy a DK politikusa aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

Ez azért lehet kellemetlen, mert Ráczné is aláírta azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, ami az előválasztáson való indulás egyik feltétele volt. Ebben a jelöltek kijelentették, hogy nincs offshore cég a tulajdonukban. A DK Fejér megyei jelöltje is aláírta ezt a nyilatkozatot július 26-án.

Pont ugyanezen a napon szállt ki a fenti offshore cég az Alba Autómosó Kft.-ből, amely ügyvezetője korábban Ráczné Földi Judit volt. A Válasz Online cikke szerint ezzel a hatályos magyar cégjegyzékből eltűnt a Minos King Global Business LLC., ám a hivatalos szlovák cégnyilvántartásban megtalálták, és ott máig a DK jelöltjének neve szerepel a vállalkozás képviselőjeként.

„Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom”

– jelentette ki a DK politikusa megkeresésünkre. Állítása szerint semmi köze a megnevezett céghez, és semmilyen pozíciót nem tölt abban be. Azt se tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba, és kérdésünkre abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről az vállalkozásról. Szerinte ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, és azt is mondta lapunknak, hogy feljelentést tesz a Válasz Online ellen.

Kérdéseinkkel megkerestük a DK sajtóosztályát is, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Frissítés 19:30-kor: Barkóczi Balázs, a DK szóvivője később azt válaszolta lapunknak, hogy semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!