Ózdi alpolgármester: A kéztartásom nem náci karlendítés volt, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni

2021. szeptember 22. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az Atv.hu Ózd alpolgármesteréről, Farkas Péter Barnabásról közölt egy fotót, amelyen a jobbikos politikus náci karlendítés vagy integetés közben látható.

Farkas 2018-ban Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban vett részt egy látogatáson, és ennek keretében egy katowicei múzeumba is elment. A Szilézia történetét bemutató múzeumban egy zsidóellenes feliratokkal telefirkált épület is helyet kapott a kiállítás részeként. Farkast pont ezelőtt fotózták le, amint éppen egy karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz.

Farkas Péter Barnabás integetését karlendítésnek is lehet vélni – Fotó: Atv.hu
Farkas Péter Barnabás integetését karlendítésnek is lehet vélni – Fotó: Atv.hu

Az Atv.hu-nak az ózdi alpolgármester az alábbi megjegyzést fűzte a képhez.

„A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Farkas nemcsak Ózd alpolgármestere, hanem az egyik ellenzéki képviselőjelölt is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as választókerületben. A Jobbik mellett a DK, az LMP, a Momentum és az MMM is őt támogatja a körzetben. A választókerületben már korábban is megmérette magát, de 2018-ban egyedüli jobbikos támogatással nem tudott bejutni a parlamentbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!