Karácsony válasza a Fidesz petíciójára: Stop Orbán!

2021. augusztus 29. – 13:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely a Facebookon reagált Kocsis Máté vasárnap reggeli bejelentésére, ami arról szólt, hogy a Fidesz petíciót indít szerdán Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel.

„Félnek a fideszes fiúk, van is rá okuk. Több mint tíz év teljhatalmú kormányzás után ennyire telik tőlük: ellenzékellenes kampányt indítanak azzal a kimagasló kreatív teljesítménnyel, hogy Stop Karácsony, ha jól olvasom” – írja a főpolgármester. Szerinte az előválasztás „kitűnő alkalom arra, hogy megmutassuk, okkal féltik a hatalmukat, a kivagyi, pökhendi, mohó és önző uralkodásukat”.

Majd felsorolta, hogy szerinte milyen jelenségeknek kellene megálljt parancsolni Magyarországon, a végén pedig hozzáfűzte, hogy

Stop Orbán!

A jelek szerint a héten véget ért a politikai uborkaszezon, a kormány és az ellenzék is begyújtotta a kampányrakétákat. Az ellenzéki oldalon elkezdődött az előválasztási kampány, majd néhány nappal később Karácsony Gergely bejelentette: megvétózza az atlétikai vébét, mert a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal kötött megállapodását. A Miniszterelnökség erre úgy reagált, hogy „a nyilatkozat komolytalan, főpolgármester úr egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet”.

A jövő évi választások fővárosi kampányának fő csapásiránya lett a budapesti dugók és a köztisztaság kérdése. A Fidesz szerint a dugók Karácsony Gergely alkalmatlanságát bizonyítják, Karácsony szerint a kormány és az előző városvezetés is nyakig benne van a dologban. Az egyik kampánytéma az M0-s hídjának felújítása volt, a legfrissebb bejelentés szerint iskolakezdésre elkészülnek a munka legfontosabb részével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!