Itt a hivatalos bejelentés: iskolakezdésre befejezik a munkát az M0-s déli szakaszán

2021. augusztus 29. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

Iskolakezdésre ismét járható lesz az összes sáv az M0-s autóút déli szakaszán, a Deák Ferenc híd északi oldalán, jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közlemény idézi Schanda Tamás miniszterhelyettest, aki szerint „a kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába.”

A híd felé araszolva kelet felől – Fotó: Alapjárat.hu
A híd felé araszolva kelet felől – Fotó: Alapjárat.hu

Az év végéig még lesznek munkák, decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó, eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Az ITM végezetül odaszúrt egyet az ellenzéki vezetésű fővárosnak. „Szeptembertől Budapest főpolgármestere nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt. Az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt az alól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük” – írták.

A problémával részletesen foglalkozott az Alapjárat.hu csapata. Az utóbbi években dinamikusan nőtt a forgalom az M0-son, és ez várható a továbbiakban is. Az európai járványügyi helyzet mérséklődésével idén ismét sok Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkás jön erre, akik épp a napokban fejezik be a nyári szabadságukat, hogy ismét az M0-s érintésével térjenek vissza lakóhelyükre. Az Ukrajna, Románia, Szerbia és a Balkán irányába, illetve az ellenkező irányba tartók nem nagyon tehetnek mást, amikor az M3-as, M35-ös, M4-es, M43-as és M5-ös autópálya felé kerülik el a fővárost, vagy onnan érkeznek. Velük találkoznak reggel az ingázók, akik például Halásztelekről vagy Szigetszentmiklósról járnak dolgozni, és persze sok az ipari park is az út mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!