Kiengedték az előzetesből, hazamehet a Németországban letartóztatott magyar szurkoló

2021. július 30. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott utolsó, Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzése után a bajor rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő, közülük egy szurkoló több mint négy hetet töltött előzetes letartóztatásban. Pénteken azonban már őt is kiengedték az előzetesből, elhagyhatja Németországot – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

„Örülünk neki, hogy a hármas sípszó után körülbelül öt héttel minden magyar állampolgárnak ez a mérkőzés véget ért” – fogalmazott.

A müncheni ügyészség június végén a Telex kérdésére részletesen beszámolt arról, hogy milyen ügyek miatt vették őrizetbe a magyar drukkereket. Volt náci karlendítés, SS-tetoválás és marihuánabirtoklás is, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Szijjártó Péter külügyminiszter a mérkőzés után azt írta a Facebook-oldalán, hogy a bajor rendőrök végig provokálták a magyar szurkolókat. „S akkor most jön a kérdés: vajon milyen büntetést kapott a himnuszunk alatt a pályára rohanó és a Himnuszt éneklő csapatunkat gusztustalan módon provokáló szivárványzászlós ember?” – írta. A külügyminiszter később azt nyilatkozta, hogy szerinte fontos lenne, hogy a sporteseményeken ilyen „politikai provokációknak ne lehessen terepet adni”.

Rendőrök állnak az ünneplő magyar szurkolók mellett a Wiener Platzon, miközben a stadionba tartó buszokra várnak – Fotó: Tobias Hase / dpa / dpa Picture-Alliance via AFP
Rendőrök állnak az ünneplő magyar szurkolók mellett a Wiener Platzon, miközben a stadionba tartó buszokra várnak – Fotó: Tobias Hase / dpa / dpa Picture-Alliance via AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!