Varga Judit Hamiltonnak: A Forma–1-es pilóta maradjon az autóversenyzésnél

2021. július 29. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

George Clooney után újabb, a magyar kormányt kritizáló hírességnek szólt be Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon: ezúttal Lewis Hamilton Forma–1-es pilóta került terítékre, amiért elfogadhatatlannak minősítette a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvényt.

Hamilton, aki a Magyar Nagydíj miatt érkezett Magyarországra, az Instagramján üzent a fél világot kiakasztó törvénymódosítás kapcsán. „Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” – írta

Varga Judit ezt nem hagyta szó nélkül, este Facebook-posztban szólította meg Hamiltont, akinek nagyjából ugyanazt tanácsolta, mint korábban George Clooney-nak, nevesül, hogy maradjon inkább a saját szakmájánál, ne szólaljon meg politikai ügyekben. Szerinte a Forma–1-es pilóta csatlakozott „a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news gyártók táborához”, ám ez a kérdés „a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre”.

„Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből”

– írta Varga, aki feltételezi, hogy Hamiltonnak is csak az a problémája a törvénnyel, hogy nem olvasta el (magyar kormánytagok állításuk szerint ugyanezt gondolják a kritikusan megnyilvánuló uniós politikusokról is, ennek valószínűségéről és a törvény hátteréről szóló magyarázóvideónk itt érhető el). Az igazságügyi miniszter szerint a cipész maradjon a kaptafánál, a Forma–1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél, posztját pedig azzal zárta, hogy sok sikert kívánt Hamiltonnak a Hungaroringen.

Ha Varga továbbra is minden hasonló megnyilvánulásra reagálni akar, akkor lesz még dolga, Hamilton után ugyanis az Aston Martin négyszeres világbajnok világbajnok pilótája, Sebastian Vettel is kritizálta a magyar kormányt a homofób törvény miatt. A Motorsport.hu beszámolója szerint azt mondta egy csütörtöki sajtótájékoztatón:

„Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege.

Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.”

Vettel így folytatta: „Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni.”

Varga előző hasonló Facebook-csörtéjére akkor került sor, amikor George Clooney Orbán Viktort és a magyar kormányt kritizálta egy interjúban. A miniszter ezután egy posztban hívta el kávézni a színészt, hogy tájékoztathassa „a magyar jogállamiság valós helyzetéről”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!