Lewis Hamilton: Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a melegellenessé eltérített magyar törvény

2021. július 29. – 11:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” – írta Lewis Hamilton, angol Forma–1-es versenyző az Instagramon.

Hamilton a Magyar Nagydíjra érkezett az országba, amit július 30-a és augusztus 1-je között tartanak a Hungaroringen, Mogyoród határában.

Lewis Hamilton csütörtöki Instagram-sztorija – Fotó: @lewishamilton / Instagram
Lewis Hamilton csütörtöki Instagram-sztorija – Fotó: @lewishamilton / Instagram

Hamilton a posztjában még azt is írja, arra buzdítja magyar embereket, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett.

Nem biztos, hogy a sportoló teljesen tisztában van azzal, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése pontosan milyen kérdéseket tartalmaz, vagy azzal, hogy a Fidesz narratívája minderről az, hogy a brüsszeli támadásokat, zsarolásokat és fenyegetőzéseket akarják a lakossággal együtt visszaverni.

Lewis Hamiltonon kívül a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is kiállt az LMBTQ-közösség mellett a Magyar Nagydíj előtt. A német versenyző versenyhétvége nulladik, sajtónapján egy szivárványos cipőben érkezett meg a Hungaroringre.

Nem ez az első alkalom, hogy az Aston Martin pilótája véleményét fejezi ki a témában. Júniusban arra reagált, hogy az UEFA a német-magyar Eb-meccs előtt bejelentette, hogy nem engedélyezi, hogy a találkozónak otthont adó müncheni Allianz Aréna szivárványszínű világítást kapjon, arra hivatkozva, hogy a kivilágítás politikai akciónak minősül a szemükben.

„Azt hiszem, azzal mentegetőzni, hogy ez egy politikai üzenet, rossz út” – mondta újságíróknak a Stájer Nagydíj előtt, az osztrák Red Bull Ringen.

„Szerintem ez biztosan nem árt senkinek, és szerintem ez egy nagyszerű üzenet, amit szerettek volna küldeni, de nem engedték meg nekik.”

A melegellenes törvénnyel és lehetséges következményeivel ebben a videónkban foglalkoztunk részletesen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!