Pénteken megtámadtak egy nőt, aki leszállt a gödöllői HÉV-ről, elkapták a tettest

2021. június 29. – 06:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS: Időközben a rendőrség is megerősítette a hírt, és pontosított: a férfi 25 éves, Ukrajnából érkezett, de a neve alapján magyar, Sz. Sándor Gergő. Első kihallgatásán még mindent tagadott, de két órával később már beismerte tettét. Elmondta, hogy aznap délután sörözött, kicsit berúgott, a nap további részére hiányosan emlékszik. Rémlett számára egy középkorú nő, aki később a fűben feküdt, mert „rámásztam, valamint rosszat akartam vele” – vallotta.

KORÁBBAN ÍRTUK: A rendőrség vasárnap elfogott egy férfit, aki két nappal korábban meg akart erőszakolni egy 55 éves nőt a gödöllői HÉV szilasligeti megállójának közelében, írja a Blikk. A lap szerint a támadó egy ukrán származású férfi, aki egy kerepesi munkásszállón lakott. A HÉV-en figyelte ki áldozatát, majd a nyomába eredt. A nő ellenállt, és megfutamította a férfit.

A Blikk szerint a támadóra illik az a leírás, amit még a januári, a mostanira kísértetiesen hasonlító eset után tettek közzé. Akkor egy 20-25 éves férfit kerestek, a felismerését nehezítette, hogy fekete sapkát és maszkot viselt. A rendőrség hivatalosan nem erősítette meg az információkat, de a lap verzióját erősítheti az a tény, hogy megkapták a térfigyelő kamera felvételét a potenciális elkövetőről.

A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben.

Miután kiderült, hogy a H8-as HÉV-en nagyon gyakoriak a hasonló bűncselekmények, kérdéseket küldtünk a MÁV-nak.

Válaszukból az derült ki, hogy egyetlenegy darab háromkocsis szerelvényben működik kamerarendszer, az is a szentendrei vonalon közlekedik. A mostani HÉV-kocsikat már nem tervezik felszerelni kamerákkal és segélyhívókkal, de a vásárolni szándékozott új szerelvényeknél ez már az alapfelszerelés része lehet. Addig is a MÁV-HÉV azt javasolja annak, aki bajba kerül: húzza meg a vészféket.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!