Itt a fantomkép a szabálytalanul maszkozó férfiről, aki meg akart erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

2021. január 25. – 14:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja már volt részletes leírás is arról a férfiról, aki az eddigi adatok szerint január 19-én, kedden reggel megpróbált megerőszakolni egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV-en, fotót vagy grafikát azonban csak most közöltek róla a Police.hu-n. Ebből első ránézésre annyit tudni, hogy biztosan szabálytalanul viselte a maszkját.

A támadó a szilasligeti megállónál szállt fel a szerelvényre, és felszólította a nőt, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését, és megöli. Mivel a nő ellenállt, a férfi betörte az orrát, végül pedig áldozata pénztárcájával és mobiltelefonjával menekült el.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A férfi, akit keresnek:

  • 20-25 éves;
  • nagyjából 160 centiméter magas, vékony testalkatú;
  • az elkövetéskor pedig maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávészínű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

A rendőrség tízfős nyomozócsoportot állított fel, melynek tagjai folyamatosan gyűjtik az adatokat, információkat. Nehezíti helyzetüket, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül még nem találtak szemtanút.

Kérik, hogy aki a grafikán látható támadót felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán vagy a 112 központi segélyhívó számon.

Van segítség! Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.