Fotót nem, csak részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en akart megerőszakolni egy nőt

2021. január 21. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a férfit, aki január 19-én kora reggel akart megerőszakolni egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV-en. A támadó a szilasligeti megállónál szállt fel a szerelvényre, és felszólította áldozatát, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését, és megöli. Mivel a nő ellenállt, a férfi betörte az orrát, végül pedig áldozata pénztárcájával és mobiltelefonjával menekült el.

A rendőrség továbbra sem közölt fotót vagy fantomképet a támadóról, a csütörtökön kiadott közleményükben viszont részletesebb leírást adtak a férfiról, aki

  • 20-25 éves,
  • nagyjából 160 centiméter magas, vékony testalkatú,
  • az elkövetéskor pedig orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávészínű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

A rendőrség eddig is nagy erőket mozgatott meg azért, hogy a férfit megtalálják. Tízfős nyomozócsoportot állítottak fel, akik folyamatosan gyűjtik az adatokat, információkat. „Ugyanakkor nehezíti a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül szemtanút egyelőre nem sikerült felkutatni”, olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ebben egyébként arról is beszámoltak, hogy már több tucat embert kérdeztek ki, és a lehetséges menekülési útvonalakat is lejárták. A támadó személyleírása alapján pedig

két férfit is előállítottak, de róluk kiderült, nincs közük a támadáshoz.

A rendőrség ezért most azoknak a segítségét kéri, akik a támadóval vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek. Ők hívhatják a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, vagy tehetnek bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó szám valamelyikén.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!