Mozgalmár MSZP-s nagyágyú indul az inkumbens momentumos ellen Csepelen

2021. május 18. – 16:38

Mozgalmár MSZP-s nagyágyú indul az inkumbens momentumos ellen Csepelen
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP és a Párbeszéd Budapest 17-es számú választókerületében Komjáthi Imrét, az MSZP elnökhelyettesét tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy a két párt közös jelöltjeként induljon az előválasztáson, jelentette be közleményben az MSZP és a Párbeszéd.

„Úgy tűnik, hogy borsodi nagycsaládos mozgalmárból országos politikussá váltam”

– indokolta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese korábban a 24.hu-nak, hogy miért fogadja el a felkérést.

Komjáthi Imre 2006-ban lépett be az MSZP-be, országosan akkor lett ismert a neve, amikor 2012-ben megszervezte az Éhségmenetet. 2014 és 2016 között volt először tagja az MSZP országos elnökségének, parlamenti képviselő azonban még soha nem volt, eddig nem is ambicionálta.

Csakhogy

A Momentum még januárban jelentette be, hogy ebben a választókörzetben Szabó Szabolcsot fogják támogatni, aki jelenleg is Csepel-Soroksár független parlamenti képviselője. Szabó 2014-ben és 2018-ban is az Együtt politikusaként nyert itt Németh Szilárd ellen.

A 24.hu szerint az MSZP visszavágásaként is lehet értelmezni, hogy Komjáthit akarják Csepelen és Soroksáron indítani „a választókerület inkumbens országgyűlési képviselője” ellen, miután a Momentum február közepén azzal állt elő, hogy a zuglói előválasztáson Hadházy Ákost támogatják az MSZP-s Tóth Csabával szemben.

„Kisebb-nagyobb könyöklések”

A 2022-es országgyűlési választáson hat ellenzéki párt (a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd) közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a Fidesz–KDNP ellen, előtte azonban még meg kell rendezniük az előválasztást, amely komoly politikai, szervezési és kommunikációs feladat elé állítja mindannyiukat. Erről itt írtunk részletesebben.

Az MSZP-s Molnár Zsolt már utalt arra, hogy az előválasztáson lesznek „kisebb-nagyobb könyöklések” a pártok között. A legnagyobb harcok várhatóan a nyertesként elkönyvelt körzetekért fog zajlani, nem véletlenül Budapesten látjuk a legnagyobb tolakodást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!