A Momentum jelöltjeként indul az előválasztáson a független Szabó Szabolcs

2021. január 26. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Várhatóan Szél Bernadett és Hadházy Ákos is a párt jelöltje lesz a 2022-es választási kampányban.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független parlamenti képviselője a Momentum színeiben indul az előválasztáson, azaz a párt őt indítaná 2022-ben az országgyűlési választásokon. Mindezt Fekete-Győr András, a párt várható miniszterelnök-jelöltje jelentette be, ismertetve programjukat, amelynek egyik legfontosabb része az oktatáspolitika. Ezt képviselné a Momentum színeiben Szabó Szabolcs is. A bejelentésen részt vett a Momentum helyi vezetője, Dukán András is, aki biztosította támogatásáról Szabó Szabolcsot.

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője azt mondta, nem újdonság a Momentummal való együttműködés, számos politikai akcióban vettek együtt részt, parlamenti munkáját is a párttal való stratégiai megállapodás szellemében végzi, és erre készülnek a 2022-es választás előtt és után is. Szabó meglehetősen magabiztosan nyilatkozott arról, milyen bizakodó a csepeli választókerület immáron harmadik alkalommal való elnyerésében. „Mi arra szövetkeztünk, hogy olyan fejlesztési irányokban lépjünk majd előre, kormányzati pozícióból 2022-től, amely valóban a helyiek érdekeit szolgálják” – fogalmazott Szabó Szabolcs, felsorolva a csepelieket érintő, állítása szerint halasztást nem tűrő feladatokat.

A bejelentést az alábbi videóban lehet megnézni:

A Telex információi szerint a bejelentés, noha beleillik a Momentum előválasztási képviselőjelölteket bemutató, hetek óta tartó sorozatába, olyan szempontból új, hogy a párttal politikai szövetségben dolgozó három független országgyűlési képviselőt, Szabó Szabolcsot, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost a Momentum egyéni országgyűlési előválasztáson, különböző körzetekben is saját jelöltjeként indítja.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!