Egyszerűen szántania kellett, bár volt tanára szerint itt sem teljesített kiemelkedően

2021. május 9. – 09:56

Egyszerűen szántania kellett, bár volt tanára szerint itt sem teljesített kiemelkedően

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. E sorok szerzője az ablakon kitekintve még nem észlelte a fenti fordulat nyomait, de írjanak, ha önök látták a NER vezérkarát békésen piknikezni valami réten.

2. Boldog „egyébként szerény képességű focista volt, egy igazi lelkes, sokat brusztoló, jó fizikumú falusi favágónak mondanám”. (…) Volt, hogy szakmai vetélkedőn is részt vett, aminek volt elméleti meg gyakorlati része. Utóbbiban egyszerűen szántania kellett, bár volt tanára szerint itt sem teljesített „kiemelkedően”.

3. A másik ok, amiért a Chelsea már Abramovics előtt népszerű volt az orosz drukkerek körében, a huligánkultúrával függ össze. (A huligánkultúra kifejezésért elnézést kérünk azoktól, akik már kaptak pofont huligánoktól.)

4. Ha például egy focicsapat kap több százmillió forint támogatást, hogy öltözőt építsen, pályát tartson fenn, gyerekeket neveljen, de 450 mínusz gólkülönbséggel zárja a szezont, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a futballcsapatot csaló focisták, csaló edzők és csaló vezetőségi tagok alkotják.

5. Ezzel a lendülettel majdnem belementem egy nagyívű párhuzamba a magyar politikai színtérrel, ahol Apple = Fidesz, ellenzék = a sok androidos gyártó, de csúnyán megfeneklett az allegória azon a banális kérdésen, hogy akkor mégis mi a fene a KDNP.

6. A Hollandia déli részén található Baarle-Nassau városa olyan anomália, amit valószínűleg csak azok tudnak megszokni, akik oda születtek.

7. Az oltakozók az oltás után ingyen látogathatják a kastélyban látható, középkori kínzóeszközöket bemutató kiállítást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!