Zavarbaejtő anyák napi videó került Orbán instájára

2021. május 3. – 16:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő csavart fedeztünk fel Orbán Viktor anyák napi videójában. A vasárnap megjelent instagramos kisfilm első látásra illeszkedik a miniszterelnök ismert kommunikációs sablonjába. Orbán Viktor egyszerű falusi ember, aki saját kezűleg vág virágot a kertben, hogy aztán autóba ugorjon, és mint melós a munka végén, elhajtson édesanyjához, hogy ott kicsit esetlen, de szeretetteli módon nyújtsa át a szép tulipántokat.

Filmes ismerősünk hívta fel a figyelmünket a videó rejtett csavarjára. A képsorok alatt ugyanis a Macskafogó záróképeinek zenéje szól. Aki véletlenül nem emlékezne a zseniális magyar rajzfilm ezen részére:

ez az a jelenet, amiben a gonosz macskákat egy nagy géppel megszelídítik, és a lények, akik eddig csak válogatott szemétségeket műveltek, váratlanul békés teremtményekké alakulnak. Egész konkrétan álmatagon virágokat szednek a réten.

Íme a jelenet, 1:00-tól, ugyanezzel a zenével. A snitt annyiban különbözik Orbán Viktor videójától, hogy nem szerepel bennük a macskák anyukája. (Update: A linkelt videót időközben eltávolították, de itt egy másik változat, ahol ellenőrizhető a zene. Reméljük, ez hosszabb ideig marad fenn.)

Ha valaki azt gondolná, hogy a vágó véletlen nyúlt bele, miközben valami édibédi zenét keresett, azt Orbán hivatalos Instáján a videó szövege kellően elbizonytalaníthatja. Az anyák napi videó címe ugyanis:

Anyák napján mindenki megjavul // Everyone’s a good boy on Mother’s Day

Ahogy ugye a Macskafogó gengszter macskái javultak meg a film végén. Azt persze egyelőre nem tudjuk, hogy a vágó trollkodása van a zeneválasztás mögött, vagy egy egészen rendhagyó, tudatos kommunikációs húzás, amelynek üzenete: vége a rosszak tombolásának, készüljetek a békés, virágszedős hétköznapokra.

A Macskafogó egyébként óriás hepienddel zárul, Grabowsky elégedetten kapcsolja ki a tévét a megszelídített macskák láttán. E sorok szerzője az ablakon kitekintve még nem észlelte a fenti fordulat nyomait, de írjanak, ha önök látták a NER vezérkarát békésen piknikezni valami réten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!