Szabó Tímeát támogatja a Jobbik az óbudai előválasztáson

2021. május 5. – 12:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét támogatja a Jobbik Budapest 10-es számú választókerületében az előválasztáson – jelentette be szerdán Jakab Péter, a párt elnöke.

A Jobbik szerint a Párbeszéd társelnöke „olyan képviselő, akire biztos pontként lehet számítani a kormányváltásért vívott küzdelemben, amit nemcsak a választókörzetében, de a parlamentben is bizonyított”.

Szabó 2018-ban már nyert egyszer ebben a körzetben, akkor közel hétezer szavazattal többet szerzett, mint a Fidesz–KDNP jelöltje, Menczer Erzsébet. A Jobbiknak (Z. Kárpáti Dániel) és a Momentumnak (Donáth Anna) is volt saját jelöltje a fővárosi választókerületben.

Szombaton jelentette be Jakab Péter, hogy pártja Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét támogatja Budapest 15. választókerületében az előválasztáson. A Jobbik korábban pedig két LMP-s jelölt, Csárdi Antal (Budapest 1. választókerület) és Demeter Márta (Budapest 6. választókerület) mögé is felsorakozott a fővárosban. Az LMP pedig Szilágyi György, jobbikos jelöltet támogatja Budapest 14. választókerületében, míg az MSZP–Párbeszéd Kálló Gergely mögé állt be Dunaújvárosban.

Jakab Péter már márciusban arról beszélt a Telexnek adott interjúban, hogy nem indul el mind a 106 választókerületben a Jobbik az előválasztáson, hanem „mindenhol a legalkalmasabb jelöltet” fogják támogatni. „Ha ez jobbikos, akkor persze őt, ha civil, akkor a civilt, ha viszont más párt tud kiállítani olyat, aki sokkal alkalmasabb másoknál, akkor őt. Alapvetően nekünk az a fontos, hogy az előválasztáson a magyar emberek fogják eldönteni, ki számukra a legmegfelelőbb a Fideszével szemben” – mondta a párt elnöke.

Szabó Tímeán kívül egyelőre egy jelöltről lehet hallani ebben a körzetben, a Momentum Turgonyi Dánielt, Óbuda alpolgármesterét indítja. Azt egyelőre nem tudni, hogy az LMP-nek és a DK-nak lesz-e jelöltje itt, a DK ugyanakkor korábban azt ígérte, mind a 106 választókerületben elindulnak az előválasztáson.

Sajtóhírek szerint a Fidesz Bús Balázst, a III. kerület volt polgármesterét indítja az óbuda-békásmegyeri választókerületben a jövő évi választásokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!