SZFE-maszkos utas támadója: A nő fordult bele a késbe

2021. március 19. – 12:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig kétszer tett vallomást az a 37 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy azért sebesítette meg február végén egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

Információnk szerint, Ó. Bence gyanúsítotti kihallgatásán azt állította, hogy áldozata fordult bele a késbe. A letartóztatásáról döntő bírónak viszont már azt mondta, „lehet, hogy megvágta a nő arcát”.

A rendőrség a támadás után egyébként nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amit a busz belső kamerája rögzített a támadásról. Ezen az látszik, hogy a férfi minden előzmény nélkül odalép a busz ablaka mellett ülő nőhöz, valamit mond neki, majd a késsel felé nyúl. Itt – valószínűleg a sértett és a nyomozás miatt – megvágták a felvételt.

A férfi ezután leszállt a buszról és elmenekült, a rendőrök viszont még aznap elfogták. A bíróság pedig február 27-én végül elrendelte a férfi letartóztatását, amit a Fővárosi Főügyészség újabb három hónappal hosszabbíttatna meg, mivel a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll.

A főügyészség közleménye szerint a nyomozás már a végéhez közeledik, és a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban szeretné bíróság elé állítani a férfit. Erre a jelenlegi járványügyi védekezés miatt előreláthatólag április 5-e után kerülhet sor.

A férfinak egyébként nem ez az első büntetőügye. 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak támadt rá a Móricz Zsigmond körtéren. Emiatt az ügyészség 2019 nyarán vádat emelt ellene, és indítványozták, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a férfit. Első fokon viszont pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélték. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, a másodfokú eljárás pedig még folyamatban van.

Ó. Bence ellen most súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt folyik eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!