Megvágták egy nő arcát egy csepeli buszon, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

2021. február 25. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg késsel támadtak egy nőre egy buszon Csepelen, vélhetően azért, amiért a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte – értesült a Telex. Megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZFE-s maszkra nem tért ki, ugyanakkor a támadást megerősítették.

„2021. február 25-én 7 óra 40 perc körül Budapest XXI kerületében, a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon szóváltást követően egy férfi – feltehetőleg késsel – megsebezte egy nő arcát. A megsérült utast a mentők kórházba vitték, aki az elsődleges információk alapján könnyű sérülést szenvedett. A feltételezett elkövető a helyszínről elmenekült” – írták. A férfi felkutatására nyomozócsoportot állítottak fel.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, hogy le akarták vágni a nő arcáról a maszkot, és aközben sebesült meg. Aljas és gyáva tettnek nevezte a történteket, hozzátéve, hogy a BKK minden lehetséges információt átad a rendőrségnek a tettes elfogása érdekében. „Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – írta posztjában a főpolgármester.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!