Elfogták azt a férfit, aki késsel megsebezte egy SZFE-maszkos nő arcát Csepelen

2021. február 25. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órán belül elfogták azt a 37 éves férfit, aki a gyanú szerint csütörtökön reggel egy késsel megsebezte egy nő arcát egy 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren, jelentették be a rendőrség délutáni sajtótájékoztatóján.

Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője elmondta, súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt indítottak eljárást a férfi ellen.

Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetőjeFotó: Pintér Luca / Telex
Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetőjeFotó: Pintér Luca / Telex

Mint arról korábban beszámoltunk, a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte. A támadás után a rendőrök nyomozócsoportot állítottak fel, azonosították a férfit, majd körözést adtak ki Ó. Bence ellen, akit a munkahelyén és a lakásán is kerestek. A férfit végül csütörtökön délután fogták el, elszámoltatása folyamatban van.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban aljas és gyáva tettnek nevezte a történteket. „Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – írta posztjában.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom