Videón, ahogy megvágják az SZFE-maszkos nő arcát a buszon

2021. február 26. – 16:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség feltöltötte a videót arról, ahogy csütörtökön reggel egy férfi valószínűleg egy késsel sebesítette meg egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

A felvételen szereplő Ó. Bencének nem ez az első bűncselekménye, 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe, akkor is elfutott, ahogy a mostani buszos eset után is, majd 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak is nekiment a Móricz Zsigmond körtéren.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrségi honlapon azt írta: a rendőröknek nyolc órán belül sikerült elfogniuk a 37 éves férfit, akit közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

A férfi részben beismerő vallomást tett, a kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy a nő olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál

– olvasható a BRFK közleményében. Az ügyészség a mostani ügy miatt is kezdeményezi a férfi letartóztatását, amiről szombaton dönthet a bíróság.

Minderről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!