Videón, ahogy megvágják az SZFE-maszkos nő arcát a buszon

2021. február 26. – 16:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség feltöltötte a videót arról, ahogy csütörtökön reggel egy férfi valószínűleg egy késsel sebesítette meg egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte.

A felvételen szereplő Ó. Bencének nem ez az első bűncselekménye, 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe, akkor is elfutott, ahogy a mostani buszos eset után is, majd 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak is nekiment a Móricz Zsigmond körtéren.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrségi honlapon azt írta: a rendőröknek nyolc órán belül sikerült elfogniuk a 37 éves férfit, akit közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

A férfi részben beismerő vallomást tett, a kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy a nő olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál

– olvasható a BRFK közleményében. Az ügyészség a mostani ügy miatt is kezdeményezi a férfi letartóztatását, amiről szombaton dönthet a bíróság.

Minderről bővebben itt írtunk.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass