Letartóztatták a csepeli késes támadót

2021. február 27. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján elrendelte a csepeli késes támadó letartóztatását, közölte szombaton a Fővárosi Főügyészség. A 37 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy csütörtökön reggel egy késsel megsebezte egy nő arcát a 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a támadó után, és még aznap délután elfogták Ó. Bencét. Ugyanarról a férfiról van szó, aki korábban egy újságírót és egy politikust is megharapott.

Az ügyészség a szombati közlemény szerint „kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget”, így látták csak biztosíthatónak, hogy a férfi jelen legyen, ne veszélyeztesse a bizonyítást és ne követhessen el újra bűncselekményt.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez, írták. A letartóztatásról szóló végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!