Letartóztatták a csepeli késes támadót

2021. február 27. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján elrendelte a csepeli késes támadó letartóztatását, közölte szombaton a Fővárosi Főügyészség. A 37 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy csütörtökön reggel egy késsel megsebezte egy nő arcát a 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a támadó után, és még aznap délután elfogták Ó. Bencét. Ugyanarról a férfiról van szó, aki korábban egy újságírót és egy politikust is megharapott.

Az ügyészség a szombati közlemény szerint „kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget”, így látták csak biztosíthatónak, hogy a férfi jelen legyen, ne veszélyeztesse a bizonyítást és ne követhessen el újra bűncselekményt.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez, írták. A letartóztatásról szóló végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom