Orbán: Már a célegyenesben vagyunk

2021. március 8. – 17:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn közzétett videójában Orbán Viktor egy cetliről olvasta fel, hogy a „délutáni gyorsjelentés” szerint eddig 1 002 714 embert oltottak be itthon, amivel Orbán szerint messze az uniós átlag felett vagyunk, és olyan „tekintélyes, komoly országokat” is meg tudtunk előzni, mint Németország vagy Ausztria.

Ez az adat egyébként nem újdonság, néhány órával korábban Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfő sajtótájékoztatóján már bejelentette, illetve a központi adatközlő oldalon is megjelent a szám. Müller arról is beszélt, hogy 307 929 ember már a második oltást is megkapta.

Visszakanyarodva Orbán videójához: az adatok ismertetése után megköszönte az oltásban részt vevő sok tízezer ember munkáját. Nőnap alkalmából külön megköszönte a nők erőfeszítéseit, akik Orbán szavai szerint két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is. Müller Cecíliának ez úton is sok erőt kívánt a munkájához.

A következő napokban újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, gyorsan és hatékonyan fognak oltani, ígérte Orbán. Reményei szerint gyorsabban, mint a legtöbb európai ország, tette hozzá. A hétvégén nem ment minden rendben az oltások megszervezésével, 70 ezer ember beoltása maradt el.

Orbán úgy fogalmazott: a helyzet nem könnyű, de már a célegyesben vagyunk.

Azt nem fejtette ki, hogy mit ért célegyenes alatt. Nem is világos, mire utalhatott: már tart a harmadik hullám, napról napra romlanak a járványügyi adatok, a múlt héten bejelentett, egyelőre két hétre szóló szigorítások csak ma léptek életbe, az oltás tekintetében pedig még messze vagyunk a nyájimmunitás elérésétől. Ha esetleg a regisztráltak beoltására utalt, az sem állná meg a helyét, mert körülbelül 2,4 millióan regisztráltak, vagyis jó esetben félúton vagyunk annak elérésében, amit egyébként húsvétra tűzött ki a kormány. Mindenesetre Orbán azzal zárta a videót, hogy ha a következő hetekben is összetartunk, akkor együtt sikerülni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!