24.hu: Az MSZP Komjáthi Imrét indíthatja a csepeli és soroksári előválasztáson

2021. március 2. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP elnökhelyettese, Komjáthi Imre is indul az ellenzéki előválasztáson. A politikus a 24.hu-nak azt mondta, több helyről, vidékről és Budapestről is keresték, hogy induljon ott. A 24.hu információi szerint jó eséllyel végül a budapesti 17. számú választókörzetben, vagyis Csepelen és Soroksáron fog indulni. A döntést várhatóan a jövő héten jelentik be.

A Momentum még januárban jelentette be, hogy ebben a választókörzetben Szabó Szabolcsot fogják támogatni, aki jelenleg is Csepel-Soroksár független parlamenti képviselője. Szabó 2014-ben és 2018-ban is az Együtt politikusaként nyert itt Németh Szilárd ellen.

A sajószentpéteri születésű Komjáthi 2006-ban lépett be az MSZP-be, országos ismertséget a 2012-es Éhségmenet szervezésével szerzett. 2014 és 2016 között volt először tagja az MSZP országos elnökségének, ám parlamenti képviselő még nem volt. 2020 óta a párt elnökhelyettese.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke az „Indul a kampány(busz)!” címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. április 4-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke az „Indul a kampány(busz)!” címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. április 4-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A 24.hu szerint az MSZP visszavágásaként is lehet értelmezni, hogy Komjáthit akarják Csepelen és Soroksáron indítani, miután a Momentum február közepén azzal állt elő, hogy a zuglói előválasztáson Hadházy Ákost támogatják az MSZP-s Tóth Csabával szemben.

A 2022-es országgyűlési választáson hat ellenzéki párt (a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd) közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a Fidesz–KDNP ellen, előtte azonban még meg kell rendezniük az előválasztást, amely komoly politikai, szervezési és kommunikációs feladat elé állítja mindannyiukat. Erről itt írtunk részletesebben.

Az MSZP-s Molnár Zsolt már utalt arra, hogy az előválasztáson lesznek „kisebb-nagyobb könyöklések” a pártok között. A legnagyobb harcok várhatóan a nyertesként elkönyvelt körzetekért fog zajlani, nem véletlenül Budapesten látjuk a legnagyobb tolakodást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!