A spanyol, a német, a holland, az ír, a svéd és a belga nagykövet közös fotóval üzent: A család az család

2021. február 26. – 21:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti diplomáciai képviseletek egyaránt üzenik: nem a szülők neme teszi a családot, hanem az odaadás, a gondoskodás, a támogatás.

A Magyarországra akkreditált spanyol, német, holland, ír, svéd és belga nagykövet is kiállt A család az család kampány mellett. A Szivárványcsaládokért Alapítvány tette közzé a spanyol nagykövetség fotóját, amelyen a diplomaták – Anunciada Fernández de Córdova y Alonso-Viguera spanyol, René van Hell holland, Dag Hartelius svéd, Ronan Gargan ír, Siegfried Peinen belga nagykövetek, valamint Klaus Streicher, a német nagykövetség követtanácsosa – együtt teszik egyértelművé, hogy számukra a család az család.

A kiállás tudatos és szervezett, a nagykövetségek közösségi médiaplatformjain egyaránt megjelentek az alapítvány melletti kiállás üzenetei, az írek budapesti diplomáciai képviselete például azt írta Facebook-oldalán:

„Az olyan embert próbáló időkben, mint a koronavírus járvány, a család ereje különös jelentőséggel bír. Mi Írországban abban hiszünk, hogy a család alapja a feltétel nélküli szeretet. Nem a szülők neme teszi a családot, hanem az odaadás, a gondoskodás, a támogatás: azonos nemű szülők esetében éppúgy, mint férfi és nő közösségében. A szeretet az szeretet, és ahol szeretet van, ott van a család.”

A fotón látható diplomaták, illetve a hat külképviselet mellett további négy, így például az Egyesült Államok és Norvégia magyarországi nagykövetsége is csatlakozott a kampányhoz, és kiálltak azon értékek mellett, amelyeket legutóbb Jakabfi Zsanett és Gulácsi Péter futballbajnokok is közvetíteni igyekeztek.

A család az család elnevezésű kampány decemberben indult el a közösségi médiában, azután, hogy az Országgyűlés tavaly december 15-én megszavazta az alaptörvény módosítását, azaz szigorította az örökbefogadás szabályait, és törvénybe foglalta, hogy az anya nő, az apa férfi.

Arról is beszámoltunk, hogy a múlt héten több mint negyven márka, köztük az IKEA, az HBO és a Sziget is csatlakozott a kampányhoz. Korábban kiállt a családok sokszínűsége és a melegek jogai mellett Istenes Bence műsorvezető, Hrutka János korábbi magyar válogatott focista, Ördög Nóra, a kormányközeli TV2 műsorvezetője és az RTL Klub is.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!