Korábbi magyar válogatott focista állt ki a melegek jogai mellett

2020. december 17. – 11:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Grecsó Krisztián szerdai bejegyzésének szövegét megosztva reagált Hrutka János, korábbi válogatott focista arra, hogy a kormány kedden megváltoztatta az örökbefogadás feltételeit, melynek értelmében a jövőben az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket. A változtatás valószínűleg azt a kiskaput zárta be, amellyel eddig meleg párok is tudtak örökbe fogadni, de korántsem csak őket sújtja, erről ebben a cikkünkben olvashat részletesebben.

Hrutka most egyebek mellett ezeket a gondolatokat idézte Grecsótól:

„Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család. Hány újszülöttnek kell még csecsemőotthonok rémült magányban lesni az árnyak kegyét, egy apró érintést. Miközben gyerektelen felnőttek könyörögnek boldogságért égi istenekhez, rimánkodnak alapítványi félisteneknek, tegyeszes összekötőknek. Mennyi minisztériumi csúcsbér, belvárosi palota, szolgálati kocsi, egy pedagógus éves fizetését érő öltöny és/vagy munkaebéd kell még ahhoz, hogy belássa valaki, a perc számít, az óra, és nem a hónap, a félév, az félév. (…)

Miért érdeke és kinek, hogy a melegekre kenve az egészet, inkább Olaszországba kerüljenek a gyerekek, minthogy olyan szülőjük legyen, akit az alkalmassági valamelyik akadálya közben elhagytak, és nem adott nekik az élet másik szerelmet, de csurig vannak felelősséggel és szeretettel. Kinek a zsebébe megy a meleg gyűlölettel eltakart olasz gyerekvám?”

A 24-szeres magyar válogatott labdarúgó nem fűzött egyéb kommentárt a bejegyzéshez. Kedden Ördög Nóra, a kormányközeli TV2 műsorvezetője jelezte, neki sem tetszik, hogy beleírják az alkotmányba, „az anya nő, az apa férfi”, kizárva ezzel a család fogalmából a szivárvány- és mozaikcsaládokat. Ördög Nóra egy melegjogi civil szervezet jelmondatát idézte az Instagramon.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!