Gulácsi Péter is kiáll a szivárványcsaládok mellett

2021. február 23. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Minden embernek joga van az egyenlőséghez, és minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy boldog családban nőjön fel, attól függetlenül, hogy mennyien vannak és hogy milyen neműek, vallásúak vagy bőrszínűek a családtagok – írta Gulácsi Péter a Facebookon kedden, amikor közölte, hogy ő is kiáll a szivárványcsaládok mellett.

A magyar válogatott kapusa „A család, az család” kampányhoz csatlakozott azzal, hogy a tenyerére rajzolta a szivárványcsaládokra utaló jelképet, és a fotót megosztotta. A posztjában arról is ír, hogy több mint 14 éve él külföldön, és sokféle emberrel találkozott a magánéletében és a sportolói karrierje során is:

„Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerancia mások iránt.”

Múlt héten több mint negyven márka, köztük az IKEA, az HBO és a Sziget is csatlakozott a kampányhoz. Korábban kiállt a családok sokszínűsége és a melegek jogai mellett Istenes Bence műsorvezető, Hrutka János korábbi magyar válogatott focista, Ördög Nóra, a kormányközeli TV2 műsorvezetője és az RTL Klub is.

A szivárványcsaládok melletti kiállások és kampányok azután indultak el, hogy az Országgyűlés tavaly december 15-én megszavazta az Alaptörvény módosítását, azaz szigorította az örökbefogadás szabályait, és törvénybe foglalta, hogy az anya nő, az apa férfi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!