Ebben a hasonlatban a betontömb a Való Világ

2020. december 20. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Mit tudom én!? Hát mit érdekel ez engem!? A haza sorsa ezen nem múlik, meg az enyém sem.

2. Már hogy a szív alakú mézeskaláccsal kikövezett pokolba kéne a nőknek ugyanannyit keresni a munkájukkal, mint a férfiaknak?

3. A doktori programok között egyébként az alternatív egészség mellett választhatta volna többek között az angyalterápiát, az asztrálprojekciót, az ördögűzést és az ufológiát is.

4. Nem úgy, ahogy a bűnös visszatér a tett helyszínéhez, nem is úgy, mint a pornófüggő, aki a munkanap közepén is megnyitja a böngésző inkognitó módjában a Pornhubot, hanem mint egy ember, aki egy hónapja beütötte a fejét, már elmúlt a pukli, és amikor teszteli, hogy fáj-e, akkor nem finoman megnyomkodja, hanem odamegy a betontömbhöz, és lefejeli megint. Ebben a hasonlatban a betontömb a Való Világ.

5. Meleg volt-e Nemecsek, cionista propagandát jelenített-e meg Bagaméri, mi a baj Fekete István simabőrűjével – ezekre az égető kérdésekre is választ adnak Dé:Nashék.

6. Jó érzékkel figyelt a szerző arra is, hogy míg tavaly az „év 365 napjáról” tehetett említést, idén ez tévedés lett volna, hiszen szökőév van, így a csapdát elkerülve ezúttal „az év minden napján” végzett munkát köszönte meg.

7. A dal bátran játszik a stílusok keveredésével, a tettre buzdító éneket népnemzeti rap követi, és szövegben sem akad le olyan apróságoknál, hogy hiába éneklik el a dalban többször is, hogy Egy az Isten, 907-ben a pogány vallású magyarok egyáltalán nem voltak egyistenhitűek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!