Dúró Dóra örül, hogy az Alaptörvénybe írnák, a meleg párok nem fogadhatnak örökbe

2020. november 11. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Na, ezért kellett darálni: így elértük, hogy az Alaptörvénybe kerül, hogy az anya nő, az apa férfi, az állam pedig garantálja a gyermek születési nemének megfelelő, háborítatlan fejlődését, azaz pl. a homoszexuális propaganda óvodai tiltását, és a deviáns párok sem fogadhatnak örökbe gyermeket ezután” – reagált a Facebookon a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Dúró Dóra azokra a benyújtott módosításokra, amik a családfelfogásról és a gyereknevelésről szólnak.

A módosítások szerint „Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyerek viszony. Az anya nő, az apa férfi. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést” (erről bővebben itt).

Az Alaptörvény módosításáról a kormány már kedden este, a veszélyhelyzeti törvény megszavazása utáni órákban benyújtotta a törvénytervezetet (pdf nyílik).

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra az utóbbi időben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett.

Novák Katalin családügyi miniszter korábban azzal indokolta az Alaptörvény ezen módosításait, hogy azokra a koronavírus-járvány miatt van szükség, mert az Alaptörvénynek „reagálnia kell korunk kihívásaira”.

Az utóbbi időben sokasodnak a politikai balhék a szexuális kisebbségek kérdése körül. A nemzetközi trendekből és a legutóbbi lengyel választás tapasztalatából kiindulva lehet, hogy ez nem egy véletlenszerű fellángolás, hanem 2022 felvezetését látjuk, és ez lesz a kampány egyik központi témája. Ebben a cikkben ennek hátterét mutatjuk be.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!