Most nem ledarált, hanem széttépett egy mesekönyvet Dúró Dóra

2020. október 9. – 13:39

frissítve

Most nem ledarált, hanem széttépett egy mesekönyvet Dúró Dóra

Másolás

Vágólapra másolva

Most Vagánybagoly repült széttépve a szemetesbe.

A Meseország mindenkié című könyv ledarálása után újabb mesekönyvet semmisített meg ma délelőtt Dúró Dóra, a MI Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. A Képviselői Irodaházban ezúttal Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más című kötetét tépte el, majd dobta a szemetesbe. Elmondása szerint „a homoszexuális propagandát is tartalmazó” mesekönyvre egy édesanya hívta fel a figyelmét. A könyvet elolvasva Dúró Dóra a következőket kifogásolta:

  • a szerző megnyitóbeszédet mondott a 2013-as Pride felvonuláson;
  • ezzel tisztában volt a Kásler Miklós vezette NKA, mégis támogatta a 2019-es megjelenést;
  • a mese egyik szereplője azt állítja, neki nem édesanyja és édesapja van, hanem két anyja;
  • egy barna bőre miatt csúfolt szereplő azt mondja a másiknak, hogy „beveri a pofájukat” a csúfolódóknak (majd azt mondja, ez persze csak vicc);
  • ráadásul a főszereplő egy olyan lánybagoly, akinek fiúneve van.

A képviselő írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz, hogyan történhetett meg mindez, illetve törvénymódosítást kezdeményez, hogy ezek a mesekönyvek eltűnjenek a polcokról, és a filmekhez hasonló korhatár-besorolást kapjanak.

Kérdésünkre Dúró Dóra elmondta, hogy több tippet is kapott hasonló témájú kiadványra, úgyhogy valószínűleg további akciók is várhatók.

Nemrég leültünk beszélgetni a Meseország mindenkié című, azóta több helyen betiltott könyv szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral, és két meseíróval, Pengő Edittel és Szűcs Edittel, videónkat erről itt nézheti meg.

(Borítókép: Dúró Dóra és az e heti mesekönyv. Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!