Csepel polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié c. mesekönyvet

2020. október 8. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Több megkeresés érkezett hozzánk, ezért szeretném megkönnyíteni a sajtó számára a hiteles tájékoztatást. Polgármesteri utasítással betiltottam Csepelen az összes önkormányzati fenntartású óvodánkban és bölcsődénkben a Meseország mindenkié című könyvet. Hagyják békén a gyerekeinket!”

– ezt Csepel fideszes polgármestere, dr. Borbély Lénárd tette közzé a Facebook-oldalán.

Legfrissebb híreinket ide kattintva érheti el!

A kommentekben többen üdvözlik Borbély tiltását, mások arra kíváncsiak, olvasta-e a mesekönyvet a polgármester, mielőtt döntést hozott róla.

Kerestük a polgármestert az ügy miatt, de nem kívántak bővebb

Forrás: Telex
Forrás: Telex

A Meseország mindenkié a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában jelent meg, és nem sokkal ezelőtt homoszexuális propagandaként híresült el, miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa ledarálta a könyv egy példányát. Dúró lépésére több magyar híresség is reagált, de szót emelt a könyvdarálás ellen a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. A mesekönyv a botrány hatására olyan érdeklődést váltott ki, hogy a sikerlista élére került.

„Kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került a gyűjteménybe, melyben többek között roma Pöttöm Pannával, meleg Hamupipőkével, sárkányölő pincérlánnyal, háromfülű nyúllal, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbe fogadott gyerekhősökkel találkozhatunk. A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll” – írja a kiadó könyvről.

Nemrég leültünk beszélgetni a könyv szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral, és két meseíróval, Pengő Edittel és Szűcs Edittel, videónkat erről itt nézheti meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!