Íme a mesekönyv, ami kiborította az országot

2020. október 01. – 22:53

frissítve

Petíció, könyvdarálás, egymásnak ugró kommentelők és celebek: a Meseország mindenkié című könyv homoszexuális propagandaként híresült el. Leültünk beszélni a könyv készítőivel és kiderült, hogy itt teljesen másról van szó.

A mesekönyv a botrány hatására olyan érdeklődést váltott ki, hogy a sikerlista élére került. Leültünk beszélgetni a könyv szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral, és két meseíróval, Pengő Edittel és Szűcs Edittel.

A mesékhez letölthető foglalkozásterveket készítették az EJHA, az Emberi Jogi Nevelők Hálózata alsó tagozatos pedagógusok számára.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom