Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány miatt kell az Alaptörvénybe írni, hogy az anya nő, az apa férfi

2020. november 11. – 09:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A koronavírus-járvány miatt az Alaptörvény módosítása is szükségessé vált. A járványhelyzetre vonatkozó módosítások mellett a most benyújtott javaslat a következőket is tartalmazza, hiszen korunk kihívásaira az Alaptörvénynek is reagálnia kell” – így vezeti fel Novák Katalin családügyi miniszter azokat a módosításokat, amik a családfelfogásról és gyereknevelésről szólnak.

Ezek a következők:

„Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyerek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

Az Alaptörvény módosításáról a kormány már kedden este, a veszélyhelyzeti törvény megszavazása utáni órákban benyújtotta a törvénytervezetet (pdf nyílik).

Bár Novák Facebook-posztjában nem említi, a módosításban még ez is benne van: „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést” (erről bővebben itt).

A családügyi miniszter tehát ezeket a módosításokat azzal indokolja, hogy azért van rájuk szükség, mert koronavírus-járvány van.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra is a Facebookon örült az Alaptörvény-módosításnak, mert szerinte „ezért kellett darálni”. Dúró az utóbbi időben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett.

Az utóbbi időben sokasodnak a politikai balhék a szexuális kisebbségek kérdése körül. A nemzetközi trendekből és a legutóbbi lengyel választás tapasztalatából kiindulva lehet, hogy ez nem egy véletlenszerű fellángolás, hanem 2022 felvezetését látjuk, és ez lesz a kampány egyik központi témája. Ebben a cikkben ennek hátterét mutatjuk be.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!