Előzményjátékkal tér vissza a Mafia, jön a negyedik Borderlands

2024. augusztus 21. – 11:03

Előzményjátékkal tér vissza a Mafia, jön a negyedik Borderlands
Vészjóslóan az asztalba szúrt kés a Mafia: The Old Country első előzetesében – Forrás: Hangar 13

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben Magyarországon augusztus 20-án mindenki azzal volt elfoglalva, hogy lesz-e tűzijáték vagy nem (lett, hurrá!), Kölnben idén is grandiózus nyitóeseménnyel rajtolt el a legnagyobb európai videójátékos expó, a Gamescom. A ceremóniát évek óta vezető Geoff Keighley őrületes izgalmakat idén sem ígért a show előtt, sőt, külön kiemelte, hogy a Hollow Knight soha el nem készülő folytatása, a Silksong most sem fog feltűnni, de végül az ismert címek mellett több nagy meglepetés is befutott, köztük a Borderlands 4 és a The Old Country alcímű Mafia-játék első teasereivel.

A Borderlands-szériában a második rész DLC-jéből kinőtt Tiny Tina's Wonderlandset leszámítva utoljára 2019-ben érkezett új játék, a Borderlands 3-ról pedig mindent elmond, hogy a sztori és a karakterek annyira szörnyűek lettek, hogy modok vannak az összes dialógus eltávolítására. A Borderlands-film is borzalmasan sikerült, szóval nagyot kéne gurítania a Gearboxnak a negyedik résszel, ha nem akarja végleg kinyírni a sorozatot. A teaser és a játék Steam-oldala sem árul el sok mindent, de csak 2025-ig kell várni, hogy kiderüljön, sikerül-e nekik.

Ennél egy fokkal bizalomgerjesztőbbnek tűnt a Mafia: The Old Country előzetesen, de nem azért, mert bármi kiderült volna belőle, egyszerűen csak ezen a ponton jobban lehet bízni a szériát 2014 óta fejlesztő, és teljesen vállalhatóan remasterelő Hangar 13-ban. Az új játék sztorija évtizedekkel az első Mafia előtti eseményeket mutat majd be, és a 20. század elejének Szicíliájában fog játszódni, aminél nehezen lehetne még maffiásabb. Az előzetes hangulatos, de részletesebb infókra decemberig kell várni, szóval szinte biztos, hogy a Game Awardson mutatkozik majd be rendesen a játék.

A június elején bejelentett Civilization VII-hez érkezett egy játékmenetet taglaló előzetes is, amiből persze csak azt lehetett leszűrni, hogy a VI után visszatértek a realisztikusabb grafikához. Elvégre alapjaiban a kezdetektől fogva ugyanaz a játék, és ez azért annyira nem izgalmas egy előzetesben. Az viszont már igen, hogy a Firaxis most alaposan megkavarta az alapokat, például azzal, hogy a játékban már csak három kor lesz, és a techfák mellett egy csomó más rendszerbe is belenyúltak. Erről augusztus elején beszéltek a sajtónak, amiről itt lehet kicsit bővebben olvasni, de a bejelentés után volt egy hosszabb bemutató is, ahol szintén ezekről esett szó.

Idén nem volt Todd Howard, így sem maradtunk krónikus hazudozó nélkül, a színpadon ugyanis maga Peter Molyneux jelent meg. Molyneux legendás fejlesztő, olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Fable, a Populous, a Dungeon Keeper vagy a Black & White, de még Howardnál is jobban szeret nagyot mondani, és 2015-ben egy interjúban is megkérdezték tőle, hogy kényszeres hazudozónak tartja-e magát. Ami a Godus után amúgy nem is volt meglepő. Molyneux újabb istenszimulátoron dolgozik Masters of Albion néven, és az egész vizuálisan és játékmenetében is úgy néz ki, mint azok a gagyi mobiljátékos reklámok, szóval sok jóra ne számítson senki.

A kedd esti shownak egyértelműen ezek voltak a legnagyobb dobásai, ezen kívül idén is főleg olyan dolgokat mutogattak kicsit részletesebben, amikről már lehetett tudni. A lényeg röviden:

A végére még maradt egy utolsó meglepetés, mert bár a Sonic 3-at nem mutatták meg itt is, így is volt filmes kötődésű bejelentés a Secret Level képében. Ez egy hasonló antológiasorozat lesz, mint a Love, Death + Robots volt – nem meglepő módon, hiszen ugyanúgy Tim Miller áll mögötte –, csak a 15 rész mindegyike egy videójátékra lesz felhúzva. Ezek között amúgy vannak egészen váratlan címek is, egyebek mellett lesz Armored Core-os, Mega Man-es, Warhammer 40,000-es és Unreal Tournament-es is. A sorozat december 10-én érkezik a Prime Videóra.

Ha valaki tényleg mindenre kíváncsi, itt tudja visszanézni az egész eseményt, esetleg átböngészheti az Eurogamer gyűjtését.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!