Indiana Jones nácikkal bokszol és ostorral zsonglőrködik az idén érkező játéka első előzetesében

2024. január 19. – 10:57

Indiana Jones nácikkal bokszol és ostorral zsonglőrködik az idén érkező játéka első előzetesében
Forrás: Bethesda / Steam

Másolás

Vágólapra másolva

Azt már lassan három éve tudni lehet, hogy készül egy új Indiana Jones-játék, de most az is kiderült, hogy ez hogy fog kinézni, a Microsoft ugyanis a csütörtöki, Developers Direct nevű eseményén lerántotta a leplet a játékmenetről is. Ezen túl megjelenési dátumot kapott a Senua's Saga: Hellblade II, érkezett egy részletes előzetes az Obsidian új játékához, az Avowedhez, jött egy bemutató az Ara: History Untoldhoz és kiderült, hogy a Square Enix most először Xboxra is elhozza a Mana-szériát.

Az egészben nyilván az Indiana Jones and the Great Circle volt a legizgalmasabb, még úgy is, hogy a címe már a múlt héten kiszivárgott, mert eddig gyakorlatilag semmit nem lehetett tudni róla azon kívül, hogy készül. A játék egy új történetet mesél majd el Az elveszett frigyláda fosztogatói és az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag között játszódik majd 1937-ben, és a főhősnek nem meglepő módon egy rakás nácit kell majd hatástalanítania a kalandjai közben.

Pont emiatt tökéletes választás volt a játékhoz a svéd MachineGames, akiket elsősorban az ugyancsak náciirtós modern Wolfensteinekről lehet ismerni, és akik ennél a játéknál is maradtak a belső nézetnél – állítólag azért, hogy ne azt érezze az ember, hogy Indiana Jonesszal játszik, hanem hogy konkrétan ő Indiana Jones. Így két alkart bámulva lehet majd nácikkal bokszolni, meg ostorral zsonglőrködni, de azért persze bőven lehet majd kívülről is látni a főhőst, aki külsőre fiatal Harrison Ford, a hangját viszont a videójátékiparban megkerülhetetlen Troy Baker adja.

A játék fejlesztését egyébként nem más fogja össze, mint a legendás Todd Howard, ami a Starfield (meg igazából minden más) után ad okot némi aggodalomra, pláne úgy, hogy az Indiana Jones, mint franchise, már jó ideje nem a minőség záloga, ahogy az tavaly az Indiana Jones és a sors tárcsájából is kiderült. Leírni persze így is kár lenne, pláne mert a játékmenet ezzel az ostorral kicsit olyan, mint egy realisztikusabb Bulletstorm, és igazából a Wolfensteinek sem voltak rossz játékok, szóval akár még szórakoztató is lehet.

Ha minden jól megy, a játék az idei év vége felé jelenik majd meg, kizárólag pécére és Xboxra, és a megjelenés napján bekerül a Game Passbe is. Arról, hogy a Disney oldaláról ezt a játékot is képviselő, a legendás LucasArts nyomdokaiba lépő Lucasfilm Games feltámasztásának milyen hatása lehet, és miért hozhatja el a Star Wars-játékok második aranykorát, korábban ebben a cikkben írtunk.

A többi bejelentés ennyire nem volt izgalmas, csak olyan játékokat mutogatott a Microsoft, amiket már ezerszer láthattunk korábban is, de az mindenképpen említésre méltó tény, hogy a Hellblade II végre konkrét megjelenési dátumot kapott, május 21-én érkezik majd. Az erről szóló panelt, ahol emellett szó volt még a történetről, a felturbózott harcrendszerről és a hangzásról is, itt lehet megnézni.

Az egyebek mellett a Fallout: New Vegas és az Outer Worlds miatt ismerhető Obsidian új belső nézetes szerepjátékáról, az ősszel érkező Avowedről is volt szó, ehhez ide kell kattintani. Ezen túl beszéltek még a Civilization-szériát idéző Ara: History Untoldról is, a Square Enix pedig némi meglepetésre bejelentette, hogy a Japánon kívül közepesen ismert Mana-széria új része, a Visions of Mana most először Xboxra is megjelenik majd. Az esemény összefoglalóját alább lehet megnézni:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!