Orbán Viktor rendet csapott az Azahriah–Majka-csörtében, aztán közölte, hogy Ákos a király

2024. július 30. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Azahriah vagy Majka?” – kérdezik a miniszterelnöktől legújabb TikTok-videójában, amire Orbán Viktor elég gyorsan rávágja, hogy: Majka.

Ezzel vastagon szedett pontot rakott a legutóbbi Azahriah–Majka-csörtére, ami Puzsér Róbert–Ábrahám Róbert-csörte hátán kerekedett.

Időrendi sorrendben az egész csetepaté úgy zajlott, hogy

A jelek szerint a NER viszont nem szarik rá, Orbán Viktor legalábbis jobban bírja őt, mint Azahriah-t, ami annak fényében mondjuk nem is meglepő, hogy a miniszterelnök és a több ellenzéki megnyilvánulást is eleresztő Azahriah viszonya meglehetősen ambivalens. Korábban például teltház-méregetésbe kezdett a Puskást háromszor megtöltő sztárral, ezt a videót aztán törölték, áprilisban pedig azt is elismerte, hogy ő is hallgat néha Azahriah-t. A fiatal énekes egyébként sokáig távol maradt a közélettől, a Novák Katalin bukását hozó kegyelmi botrány után szervezett tüntetéshez viszont csatlakozott, ami után az őt korábban hímes tojásként kezelő kormánymédia hangneme is megváltozott.

Azért nem Majka a favorit Orbánnál, a Halott Pénzzel szemben például máris alulmaradt. Aztán jön Ákos, mire Orbán evidenciaként közli, hogy

Ákos a király.

Az „Ákos vagy Bródy?” kérdésre Orbán egy „ne viccelődjünk”-kel és szemforgatással reagál, és természetesen Ákosra voksol a nyíltan ellenzéki, a miniszterelnöknek, Vargának és Nováknak és a kormánypropagandának is dalban odamondogató zenésszel szemben.

Koncz Zsuzsánál azért meginog, bevallja, hogy titkos rajongója az énekesnőnek, de mivel csak titkos, marad a tuti: Ákos.

Aztán jön a nemzetközi nyitás: „Ákos vagy Queen?”. Amire Orbán azt mondja, „Ákos az egy komoly dolog, a Queen pedig egy show-műsor”, ezért nyilván: Ákos. Ákos nyer az ABBA-val szemben is, Cseh Tamás viszont letaszítja a trónról, Orbán indoklása szerint azért, mert „mindennek van ősforrása, még Ákos zenéjének is, és végül is minden komoly dolog Cseh Tamáshoz megy vissza”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!