Már hónapokkal ezelőtt eltűnt Orbán TikTokjáról a videó, ahol Azahriah sikeréhez méri a sajátját

2024. február 16. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

Törölték azt a videót Orbán Viktor TikTokjáról, amin október 23-i beszéde előtt egy sold out felirat látszott, Azahriah és Desh Rampapapam című száma szólt, és Azahriah nevét is betaggelték. A 24.hu csütörtökön írta meg, hogy eltűnt a videó, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdéseire ezt válaszolta:

a videó már hónapokkal ezelőtt törlésre került.

A „Teltház – megint ;)” poszttal Orbán stábja arra utalt, hogy Azariah egymás után három telt házas koncertet hirdetett meg a Puskás Arénába. Arra a kérdésre, hogy miért került le a videó, Orbán sajtófőnöke nem válaszolt.

A Telexen is megírtuk, hogy Azahriah is a nevét adta a Novák Katalin bukását hozó kegyelmi botrány után péntekre szervezett tüntetéshez. A Hősök terére tervezett demonstrációt kilenc ismert tartalomgyártó, köztük Pottyondy Edina kezdeményezésére tartják meg.

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írták közös közleményükben a szervezők.

A pedofil bűncselekmény eltussolásában segédkező K. Endrének megadott elnöki kegyelem a Fidesz elmúlt 14 évének legnagyobb botránya, amelyre a kormányközeli sajtó napokig inkább nem is reagált, mire sikerült valahogy kereteznie az ügyet, amely nyomán lemondott a köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit, aki így nem lesz a Fidesz listavezetője sem az EP-választáson.

Orbán Facebook-oldala is több napra elnémult, a kormányfő Novák és Varga távozását sem kommentálta érdemben. Novák lemondása előtt két nappal azonban közölte, hogy alkotmánymódosítást javasol, amelynek értelmében gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében nem lesz adható elnöki kegyelem. Novák akkor – még lemondása előtt – közölte, „jó szívvel aláírja” a módosítást, azaz azt, amely épp azt teszi lehetetlenné, amit ő maga követett el.

A botrány súlyánál fogva érthető, hogy a kormánynak kellemetlen az össztársadalmi felháborodás és a tüntetés, amelyhez Azahriah is csatlakozott, ezért nem lenne meglepő, hogy Orbán és vele a kormányzati sajtó ezért esetleg eltolja magától az énekest. Nem új dolog ez, a damnatio memoriae évezredes hagyomány a történelemben, csak régebben freskókat kellett hozzá kapargatni, most meg egy gombnyomással megoldható a törlés.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!