Orbán legközelebbi munkatársa is lemond. De nem úgy és nem arról

2024. február 14. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Lemondok”

írta ki Facebook-oldalára Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Orbán Viktor egykori személyi titkára, akinek az irodáját csak egy ajtó választja el a miniszterelnökétől.

Ne ijedjen meg senki, Nagy János nem arról mond le, mint Novák Katalin vagy Varga Judit, esetleg Magyar Péter, vagy ahogy egy ideig úgy tűnt, Balog Zoltán.

Hanem az iqosról, vagy ahogy ő írja, az „ájkoszról”. Negyven napra. Ugyanis kezdődik a böjt.

Nagy János több mint tizennyolc éve dolgozik Orbán Viktor mellett, egy kormányzati forrás 2012-ben úgy jellemezte, „János a legnagyobb titkok tudója: percre pontosan ismeri Orbán napirendjét, kivel, mikor találkozik, hova megy, ő szervezi még a privát levelezését is”. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára sokáig kerülte a nyilvánosságot, de 2023 elején saját Facebook-oldalt indított, és arról is beszélt, hogyan lett Orbán Viktor jobbkeze. Nagyot egyébként Balog Zoltán ajánlotta be Orbán személyi titkárának még 2005-ben. Politikai pályafutásáról itt írtunk bővebben.

Mindenesetre úgy tűnik, Orbán közvetlen közelében a Fidesz kormányzásának és a NER történetének legturbulensebb pár napja után már belefér egy kis poénkodás. Maga a miniszterelnök egyébként Novák Katalin lemondása óta egyáltalán nem szólalt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!