Orbánnal csinált nagyinterjút a Fidesz kedvenc amerikai újságírója, Tucker Carlson

2023. augusztus 22. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor egy „nagyvaddal” készül interjúzni, de hogy ki kérdez majd kit, az még nem derült ki a miniszterelnök legfrissebb Facebook-posztjából. A bejegyzéshez posztolt fotóra azt írták, hogy valami készül, mellé pedig azt, hogy „Nyári nagyinterjú egy igazi nagyvaddal”. A fotón szemből látható a miniszterelnök, háttal pedig egy öltönyös férfi, aki frizurája alapján azért nagy eséllyel Tucker Carlson, a Fox News tavasszal elbocsátott műsorvezetője.

Feltételezhető tehát, hogy ő kérdezi majd Orbánt, aki több mint 12 éve szinte csak a kormányközeli sajtónak ad interjút, a Kossuth rádióban például rendszeresen megszólal péntekenként. A formátum interjú, ám váratlan, meglepő kérdést nem szokott kapni, a kérdések sokszor leginkább állítások. A kormányfő maga mondta el 2019-ben, hogy miért nem áll szóba nem baráti sajtóval: szerinte egy interjú nem bikaviadal, és máshogy is el tud jutni a választókhoz.

Kerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mikor várható a „nagyvaddal” készült interjú, és sokadszorra kértünk interjút is Orbán Viktortól, de kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.

A Fox Newstól tavasszal kirúgott Tucker Carlsonról azt kell tudni, hogy sokáig az amerikai kábeltévé jobboldali, populista királya volt, aki Donald Trump véleményét is aktívan befolyásolta. Carlson a Fox News aranytojást tojó tyúkja volt, de a különböző perek és kiszivárgott üzenetek, plusz egy 787,5 millió dolláros büntetés már túl sok volt a televíziót birtokló Murdoch családnak. A volt műsorvezetőt a kirúgása után nem igazolta le egyik nagy amerikai lap vagy tévécsatorna sem, a nyár eleje óta a Twitteren kezdett el posztolni, orosz propagandával és ufókkal debütált.

Carlson egyébként két éve járt legutóbb Magyaroroszágon, a kormányzati pénzekkel kitömött Matthias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt vendégeként beszélt, Esztergomban. Az összeesküvés-elméletektől és rasszista uszítástól sem visszariadó jobboldali extévés akkor kisebb meglepetésre az illiberalizmust átkozta félórás beszédében, de azt is megosztotta a közönséggel, hogy szerinte miért szálka Magyarország a Nyugat szemében.

Tucker Carlson idén is eljött Esztergomba, este 6 órától tart előadást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Mandiner közös szervezésében rendezett MCC Feszt Afteren, beszélgetni is lehet majd vele, a moderátor Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója lesz.

Carlsonnak egyébként szeret interjút adni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Orbán Balázs is, aki nemcsak Orbán Viktor politikai igazgatója, hanem az MCC kuratóriumi elnöke is.

Az MCC-vel egyébként ötrészes cikksorozatban foglalkoztunk a Telexen, az első részben az ideológiai és politikai kötődését mutattuk be, a második részben az intézmény vagyonosodásáról volt szó, a harmadikban az MCC képzéseiről írtunk, a negyedikben az erdélyi térnyerését mutattuk be, az ötödik pedig Szalai Zoltánnal, az MCC főigazgatójával készített interjúnk.

Ebben a főigazgató beszélt többek között a Libri felvásárlásáról is, azt mondta, szerinte a Librinek jól jön egy stabil pénzügyi hátterű tulajdonos, az MCC-nek pedig a Libri hozama. Azt nem árulta el, hogy ha Orbán Balázs megint könyvet ír, akkor azt az MCC vagy a Libri adja-e majd ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!